Beidehand® dagbesteding kunstatelier

BEIDEHAND® DAGBESTEDING KUNSTATELIER

Wij, Marjolein Hogendorp en Ellen Broeren, zijn samen tot een heel mooi plan gekomen en dat is het realiseren van een kunstatelier ~ galerie voor mensen met licht verstandelijke beperking, dementie en (eenzame) mensen uit de buurt, die affiniteit met kunst/creativiteit hebben. Onze locatie is in Princenhage i.v.m. het 'dorpse' gevoel waar we van houden, Luciastraat 93C, boven D’n Heerlijckheid. Dit kunstatelier is geen gewoon 'doorsnee' atelier.


Het is een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien en daardoor meer levensvreugde en eigenwaarde krijgen.

Meedoen in het hart van de samenleving!


We brengen mensen bij elkaar door er tevens een sociaal aspect aan te verbinden, iedereen (vooral buurtbewoners) zijn welkom om een kijkje en praatje te komen maken, mensen met creatieve begaafdheid zijn welkom om hun technieken over te brengen én kunnen hun kunst etaleren (en verkopen) in onze winkel. Hiermee verbinden we de (buurt)bewoners met elkaar en met kunst.
In deze 'winkel' wordt ook de kunst verkocht die gemaakt wordt zoals de kunstwerken, relatiegeschenken en cadeaus. Dit vullen we aan met een kunstuitleen wat m.n. voor bedrijven een mooie manier is om én kunst in het bedrijf te tonen én te laten zien dat men maatschappelijk een steentje bijdraagt.


Kleinschaligheid, veiligheid, uitgaan van de talenten die iedereen in zich heeft en vooral uitgaan van mogelijkheden zijn belangrijke factoren voor Beidehand®. Samen iets moois maken en creëren met beide handen.
Vanuit onze achtergrond en ervaring bundelen wij onze krachten en vullen elkaar daarin perfect aan. Beide hebben we de nodige levens- en werkervaring en een grote passie voor werken met mensen. Iedereen mag zijn wie hij is! 
Marjolein komt uit de zorg en Ellen uit het zakenleven en beide runnen al geruime tijd een eigen bedrijf, zijn positief ingesteld, doorzetters en we weten wat we willen.

Charlie


In het hart van Beidehand speelt Charlie, ons harige teamlid, een rol die niet in woorden te vatten is. Charlie, het vrolijke hondje van Beidehand, is meer dan een metgezel in ons atelier - ze is de betovering die begint zodra je de drempel overgaat.

Charlie is een meester in het wegnemen van spanning.

Ze begroet deelnemers met een kwispelende staart en ogen die de ziel raken.
Haar speelse karakter en kalme aanwezigheid maken de drempel zo laag dat die bijna niet meer bestaat. Ze heeft de gave om elk hart te veroveren met haar onvoorwaardelijke liefde.

Maar Charlie is meer dan een speelse geest. Ze is een meester in het lezen van emoties, een ware gevoelsdetective. Wanneer een deelnemer een beetje uit balans is, merkt Charlie het meteen.

Ze tovert glimlachen tevoorschijn, ze troost zonder woorden, ze biedt warmte als dat het hardste nodig is.

Charlie is niet zomaar een hondje; ze is een vreugdevolle metgezel die de kunst verstaat om gemoedstoestanden positief te beïnvloeden.

Met elke vrolijke zwaai van haar staart en elke vriendelijke blik, draagt ze bij aan de warmte en betrokkenheid die Beidehand kenmerkt.

Charlie, de kunstenaar van emoties, bij Beidehand®️.


Aanmelden:

    Ik wil me graag aanmelden:

    DagbestedingVrijwilligerStage

    Comments are closed.